Iskoláknak

Iskoláknak

A szlovák szókincsfejlesztő és nyelvtani társasjátékaink, könyveink ebben a kategóriában nagyobb csoportok számára alkalmasak.

Otthonra

Otthonra

Ebben a kategóriában akár egy gyermekkel való foglalkozásra alkalmas szókincsfejlesztő társasjátékokat, kártyajátékokat és könyveket talál.

Príbehy z povaly - moja prvá slovenská rozprávková knižka

22,00 EUR

Padláslakók történetei - Az első szlovák mesekönyvem

Termékvariációk

1 darab

Készleten > 127 db
22,00 EUR
db

A Padláslakók eddig kissé egyhangú élete fenekestül felfordul, amikor egy este betoppan hozzájuk Simon, a világjáró manó barátjával, Csigával. A manó azért járja a világot, hogy teljesítse a manóküldetést, miszerint csak az válhat nagyfiúvá, aki megtalálja a kincset. Kedves, elfogadó természetének köszönhetően nagyon gyorsan összebarátkozik a Padláslakókkal – a kicsit lassú, nehézfelfogású kísértettel, a mindig aktív és éhes egerekkel és még a padláson uralkodni vágyó légy is megkedveli őt, így a tervezettnél tovább marad velük. A közös kalandjaik és a Padláslakók elragadó természete rádöbbentik arra, hogy a kincset, amiért felkutatta a fél világot végre meglelte: barátai, a Padláslakók személyében.

 

A történetek olyan gyerekek számára készültek, akik még csak ismerkednek a szlovák nyelvvel. Mivel minden idegen szó illusztrációja megtalálható az adott történetnél, a képek segítségével még a legkisebb gyermek is könnyedén megérti a történetek cselekvését, így elkerülhetjük a szavak fordítását magyar nyelvre.

A történetek olyan szókincs köré épültek, amelyek az Iskolaügyi minisztérium által előírt kötelező szókincshez tartoznak, ezért a mesekönyv remek kiegészítő az állami tankönyvek mellé. A kötelezők mellett olyan mindennapi hasznos kifejezéseket is elsajátít a gyermek, amelyek szükségesek ahhoz, hogy ki tudja fejezni érzéseit, szükségleteit szlovák nyelven.

 

A mesekönyv fő témái: köszönés, bemutatkozás, iskola, háziállatok, gyümölcsök, ételek, évszakok és ünnepek, szülinap, helyiségek és berendezések, közlekedési eszközök

 

A könyv hátuljában a könyv használatával kapcsolatos tanácsok mellett plusz szókincsgyakorló játékok is találhatók, amelyek könnyedén kivitelezhetők otthoni környezetben is.

 

A könyv paraméterei:
* 12 mese
* oldalszám: 62
* ragasztott kötés
* kemény borító
* 5-8 éveseknek ajánljuk

 

Ha igazán hatékonyan szeretné használni a mesekönyvet, ne hagyja ki a mesekönyvhöz tartozó foglalkoztató füzetet. Ebben a gyerekek különféle kreatív és logikai feladatok segítségével rögzítik a mesékben előforduló szókincset és megtanulnak az adott szavakkal mondatokat alkotni.  

 

Hanganyag

A történeteket Márió Drgoňa színész mondta fel, külön hangot és tempót választva minden egyes Padláslakónak, így a gyerekek könnyen megkülönbözetetik őket. Az extra hangefektusok, amelyek a történeteket végigkisérik, mint a kopogás, ajtó-, ablaknyikorgás, zivatar szintén segítik a szövegértést.

 

A mesekönyvhöz már nem küldünk CD-t. A hanganyag a honlapunkon található és a letöltéshez szükséges jelszó a mesekönyv borítójának belsejében található, az impresszumban. 

 

Weboldalunkon sütiket ("cookies") alkalmazunk látogatottság elemzési célokra Részletek